3D-SM

Rata

Kilpailupaikkana toimii Robin Hoodin 3D-rata Oittaalla.

Hyvän käsityksen kilpailualueen maastosta saa radalla viime vuosina järjestettyjen maasto- ja metsästysammuntakilpailuiden kuvagalleriasta.

Hoodin rata on erittäin monipuolinen ja vastaa kansainvälistä tasoa. Rata uudistetaan täysin SM-kilpailuita varten.

Kilpailun keskusalueelle järjestetään opastus Kellonummentie 5:ssä sijaitsevalta parkkipaikalta. Matka on noin 300 metriä. Kilpailun keskusalueella sijaitsevat mm:

  • Ilmoittautuminen
  • Harjoitusrata
  • Kilpailun kahvio
  • Yleisöystävällisiä rasteja

3D-ammunta

3D-ammunta on metsästyksestä perustansa saava kilpailumuoto, jossa ammutaan 3D-eläinkuvia. Haastetta lisää monipuolinen ympäristö sekä vaihtelevat ammuntamatkat ja -kulmat.

Kilpailijat liikkuvat 3-6 hengen ryhminä rataa pitkin rastilta toiselle. Jokainen ryhmä aloittaa määrätyltä rastilta ja kiertää koko radan ympäri järjestyksessä.

3D-kierroksella ammutaan 24 rastia. Etäisyydet rasteilla ovat talja- ja tähtäinjousella korkeintaan 45 metriä, vaisto- ja pitkäjousilla korkeintaan 30 metriä.

Eläinkuvat on jaettu neljään pistevyöhykkeeseen, siten että vitaalialueen osumista saa 11, 10 tai 8 pistettä osuman tarkkuuden mukaan ja muuhun eläimeen osuvasta nuolesta 5 pistettä. Eläinkuvat on jaoteltu neljään ryhmään 11-10-pistealueen mukaan, suurimmassa ryhmässä alueen korkeuden olessa yli 130mm ja pienimmässä alle 70 mm. Jokaista ryhmää on radalla 4-8 rastia ja pienimmän ryhmän rasteilla kuvia on aina kaksin kappalein.

Kilpailijat ampuvat rastilla kaksi kerrallaan, vaihtaen joka rastilla aloittavaa paria. Kilpailija ampuu vuorollaan kaksi nuolta, joille aikaa on yhteensä 90 sekuntia.

Malleja eläinkuvista löytyy esim. valmistajien sivuilta: